Kırgızistanda yemek kısa ön bilgi

Kırgız yemekleri, tabiki genellikle et ağırlıklıdır. Ülkenin %60 ından  fazlası dağlarla kaplı olunca, tabi ki et yemekleri  dah çok tercih  ediliyor.
Çoğunlukla   inek, koyun ve at eti ağırlıklı olan Kırgız Mutfağında; shashlyk (Et şiş), Beshparmakve plov (Pilav) en çok tercih edilen yemekler. 
Türkiyeye  göre  et fiyatları yarı yarıya ucuzdur  Türkiyede  mangala gittigimizde çogunlugumuzun aklına tavuk incik gelir burada  et geliyor çok fazla rabet görmüyor tavuk eti  Kırgız yemeklerinde gayet  güzel farklı tatlar vardır. Kıgız yemekleri için  benim bildigim  en  güzel yer Faiza diye bir restorandır. Burada birde şaurma vardır Türkiyede Donas  ı bilenler  aynı  sıdır neredeyse  lavaş içinde   kırmızı et veya  tavuk eti  içinde free  turşu vs ama burada her yerede yemeyin  etin ne eti oldugu belli olmuyor  bazı yerlerde yedim yapay et gibi acaba çinliler    yaptıda burayadamı veriyor bilmiyorum    bişkek de  şaurma  Taksim diye bir  Türk restoranı var  orada yiyeceksin et tadını alıyorsun  her yerde yemeyin derim 













Resim limdekiki adresten alınmıştır.
https://igx.4sqi.net/img/general/600x600/26249045_PwfV2XRe2kV9SNDcOul4YSEzkfZ9KuSs5kKqR3RrAJg.jpg

Yorumlar

Popüler Yayınlar